Polyteknikkojen Ilmailukerho ry (PIK) on maamme ilmailukerhojen joukossa omaa luokkaansa. PIKiläiset ovat olleet monien uusien purje- ja moottorilentokonetyyppien suunnittelijoina ja prototyyppien rakentajina. Tämän päivän PIK on aktiivinen ilmailukerho, jossa voi harrastaa moottori- ja purjelentämistä monipuolisesti kattavan kaluston ja innostavan porukan kanssa. Moottorilentotoiminta tapahtuu pääasiassa Malmilta, purjelennon tukikohtana on Räyskälä. Lentämisen lisäksi järjestetään erilaisia ilmailullisia tapahtumia Otaniemessä ja retkiä koti- ja ulkomailla.

Kerhoon liittymisestä katso kohdasta Jäseneksi


Ajankohtaista

Moottorilennon kick-off 3. ja 10.5.

Hei sinä moottorilentäjä, 

lentokelit alkaa olla parhaimmillaan ja toiminta aktivoituu Malmilla. Haluatko kerrata lentomenetelmiä opettajan kanssa tai palautella mieliin käytännön asioita? La 3.5. ja 10.5. koneet on vapaana, paikalla opettajia, kerholaisia, kahvia & pullaa. Tervetuloa myös muuten vaan :)

Ilmoittaudu 24.4. mennessä moottorilennon opettajille  sarlotta_pesola(ä-t)yahoo.com tai jani.lakkakorpi(ä-t)gmail.com, niin tiedetään kuinka paljon tarjoiluja varataan. 

Nähdään Malmilla!

Lauantaina 3.5. kello 10-18: OH-CAO

Lauantaina 10.5. kello 10-18: OH-CAO ja OH-DDS

Suhinun vuosihuolto valmistunut

OH-TOW:n eli Suhinun vuosihuolto on saatu päätökseen poikkeuksellisesti ennen vappua.

Excu tuulitunnelille

PIK järjestää keväisen excunsa Arteform Oy:n operoimalle piennopeustuulitunnelille huhtikuussa. Tunneli sijaitsee Otaniemessä Maarintaloa vastapäätä K4-rakennuksessa (Sähkömiehentie 4). Luvassa on kiertokäynti tunnelilla, toiminnan esittelyä ja päästäänpä tekemään pieni koekin siipimallilla.

Excu kestää noin tunnin, mukaan mahtuu kerralla maksimissaan 15. Tarvittaessa voidaan järjestää kaksi peräkkäistä ryhmää parhaiten sopivana päivänä, joka päätetään ilmoittautumisten perusteella.

Ilmoita siis itsellesi sopivat ajat linkistä: http://doodle.com/bnbcr45ae9ehnu3p

Kysymykset voi osoittaa otto.kuosmanen (ä-t) aalto.fi

Tervetuloa!

PIK täyttää 83 vuotta

Vuosijuhlaa vietetään 15.3. Ossin linnan saunatilassa kello 17.00 alkaen. Juhlien teema on lentoleiri, muistellaan vanhoja ja suunnitellaan uusia. Tervetuloa nauttimaan juhlan teeman mukaista leirimuonaa, saunomaan ja tutustumaan Tampereen teekkareiden ilmailukerho Albatrossin väkeen. Ilmodoodle: http://doodle.com/r6y2398iebbqnch5

PIK mukana KIK:n konepajajaoksen UAV-projektissa

Konepajajaos goes UAV

Koneinsinöörikillan Konepajajaos aloittaa maaliskuussa UAV-projektin yhteistyössä Polyteknikkojen Ilmailukerhon kanssa. Projektissa rakennetaan miehittämätön ilma-alus, tehdään koelentoja sekä lopuksi tehdään opitun pohjalta kokeellinen tutkimus maakaasulinjan UAV-tarkastuksesta. 

Projektitiimiin voi liittyä osallistumalla palaveriin tai ottamalla vastuuhenkilöihin yhteyttä. Projekti koostuu kolmesta vaiheesta joiden kokonaiskesto on 6kk. Aktiivisella osallistumisella hankkeeseen on mahdollista suorittaa kurssi Kul-34.4050 Lentotekniikan erikoistyö (5 op). (Kurssin suorittaminen edellyttää erikoistyösuunnitelman hyväksyttämistä sekä loppuraportin laatimista, muilla kuin lentotekniikan pää/sivuaineen opiskelijoilla opintopisteiden suorittaminen pitää sopia oman pää/sivuaineensa professorin kanssa)

Konetta rakennetaan viikoittain tiistaisin Design Factoryllä klo 16.00 alkaen, ensimmäinen "Pajatiistai" 11.3. Poikkeusaikataulusta ilmoitetaan pik-jas sekä kik-paja- sähköpostilistoilla. Aloituspalaveri pidetään ke 5.3. klo 16 alkaen, luokassa K1 K101.

Lisätietoa löydät projektisuunnitelmasta, kysymyksiä voit lähettää vastuuhenkilölle:

https://drive.google.com/file/d/0B6HVX1lHgIezN2x4TFJjaUMteVk/edit?usp=sharing

Projektin päävastuuhenkilö 

Atte Korhonen

0456346512

atte.korhonen(ä-t)aalto.fi

Alakategoriat

Copyright © 2014 Polyteknikkojen Ilmailukerho ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Joomla! on vapaa ohjelmisto ja julkaistu GNU/GPL-lisenssin alla.