OH-952

OH-952, DG-505 Elan Orion ("Deegee, Orion") on kerhon uudempi kaksipaikkainen purjelentokone. Kone on valmistettu Sloveniassa vuonna -99 ja ollut aiemmin Italiassa yksityisellä omistajalla. Lentokone haettiin autolla Keski-Euroopan läpi Suomeen marras-joulukuun taitteessa -04. Koneella ei toistaiseksi ole kisatunnusta.

DG on erinomainen kerhokone, jolla voi lentää sekä matkalentoa, taitolentoa että pilvilentoa. Konetta voi lentää kaverin kanssa tai yksin tai käyttää jatkokoulutukseen opettajan kyydissä. Kone soveltuu hyvin myös lupakirjojen peruskoulutukseen ja puolet PIKin peruskurssista lentääkin yleensä kurssinsa DG:llä.

Siipien kärkiväliksi voi valita 17 tai 20 metriä irroitettavien jatkopalojen avulla. Lyhyitä siipiä käytetään peruskoulutuksessa ja taitolennossa. Lyhyillä siivillä lähes kaikki taitolentoliikkeet ovat sallittuja, ml. vaakakierre ja selkälento. Myös pitkillä siivillä voi tehdä yksinkertaisia taitolentoliikkeitä, kuten pystykäännöksen ja silmukan. Pitkillä siivillä kone liitää hyvin myös oikein päin matkalennoilla.

4g

Taitolennon riemua kahden kilometrin korkeudessa Liesjärven kylän päällä.

 

Glaser-Dirks DG-505 Orion, tekniset tiedot

Valmistaja

DG Flugzeubau Gmbh

Valmistusvuosi

1999

Maksimipaino

750 kg

Kärkiväli

17,2 m / 20 m

Liitoluku

noin 38 / 44

Pienin vajoama

0,55 m/s

Tiimaraja

Riittävästi koululentoja