PIK järjestää joka vuosi kursseja lentolupakirjaa halajaville. Talven aikana pidetään teoriakurssit moottorilennon yksityislentäjän lupakirjaa (PPL) ja purjelentäjän lupakirjaa (GPL) varten. Purjelentokurssin lento-osuus järjestetään intensiivi-leirinä keväällä Räyskälässä, mutta lentäminen on mahdollista myös kesän aikana opettajan kanssa aikataulusta sopien.

Lisäksi järjestetään erilaista jatkokoulutusta sekä moottori- että purjelentäjille: matkalentoa, taitolentoa, pilvilento-, yölento- ja hinauslentokelpuutuksia jne.

Purjelennon esittelykurssi

Esittelykurssilla pääset kokeilemaan purjelentoa pienin kustannuksin ja nopeasti. Esittelykurssi pidetään yhden viikonlopun aikana. Perjantai-iltana käydään muutaman teoriatunnin aikana läpi purjelentämisen perusteita. Lauantaina siirrytään Räyskälään, jossa lennetään opettajan kanssa pari lentoa 2-paikkaisella koulukoneella.

Lisätietoa purjelennon esittelykurssista

Purjelentokurssi GPL

Opintojakson tavoitteena on oppia lentämään laitteella, jossa ei ole purjetta, eikä myöskään konetta. Laitetta kutsutaan siitä huolimatta purjelentokoneeksi, sillä sen siipi toimii kuin purje.

Lisätietoa purjelentokurssista

Moottorilentokurssi LAPL(A) tai PPL(A)

Koulutuksen tavoitteena on antaa oppilaalle tarvittava ilmailun tietous ja lentotaito, jolla hän kykenee turvallisesti suoriutumaan yksityislentäjän lupakirjan oikeuttamista lentotehtävistä. Lisäksi päämääränä on luoda perusta mahdollisille jatko-opinnoille korkeampiasteisia lupakirjoja ja kelpuutuksia varten.

Lisätietoa moottorilentokurssista

Yölentokelpuutus NF(A)

Vähintään yksityislentäjän lupakirjan omaava henkilö voi hankkia yölentokelpuutuksen, joka oikeuttaa suorittamaan lentoja yöllä. Saadakseen kuljettaa matkustajia yöllä on yksityislentäjän, jolla on yölentokelpuutus, oltava suorittanut kolme lentoonlähtöä ja laskua yöllä viimeisten 90 vuorokauden aikana.

Lisätietoa yölentokelpuutuksesta

Lisätietoja koulutuksista kannattaa kysyä sähköpostilla info(ät)pik.fi