Polyteknikkojen Ilmailukerho ry (PIK) on maamme ilmailukerhojen joukossa omaa luokkaansa. PIKiläiset ovat olleet monien uusien purje- ja moottorilentokonetyyppien suunnittelijoina ja prototyyppien rakentajina. Tämän päivän PIK on aktiivinen ilmailukerho, jossa voi harrastaa moottori- ja purjelentämistä monipuolisesti kattavan kaluston ja innostavan porukan kanssa. Sekä moottorilentotoiminnan että purjelennon tukikohtana on Räyskälä. Lentämisen lisäksi järjestetään erilaisia ilmailullisia tapahtumia Otaniemessä ja retkiä koti- ja ulkomailla.

Kerhoon liittymisestä katso kohdasta Jäseneksi

Ajankohtaista

 • Jäsentiedote 7/2021

  Exit light, enter night – kesä menijo. Tiedotettavaa:
  1. Kerhon lippulaiva Club Astir on vihdoin saatu korjattua lentokuntoon ja ILECin sulosoinnut hivelevät jälleen lentäjäsankareidemme tärykalvoja. Korjauksesta saamme kiittää erityisesti Lyytisen Jaria, sekä apuna häärinyttä porukkaa!

  2. SIL on lahjoittanut ilmailuaiheisia putkihuiveja jäsenistölle! Tavaraa löytyy pahvilaatikoista sekä Murjulta, että Räyskälän PIK -kämpästä. Hae omasi.
  3. Selänpäässä järjestetään tänäkin syksynä vintturiviikonloppu 9. – 10.10. Ilmoittaudu tästä: https://doodle.com/poll/wcnn6u2uuwnuhntm
  Viikonlopun aikana on mahdollista aloittaa vintturistarttien harjoittelu ilman aiempaa kokemusta, jatkaa aiemmin kesken jäänyttä kelpparin hankintaa, tai tulla lentämään muuten vain jo olemassa olevalla vintturikelpuutuksella. Räyskälän toimintaan verrattuna tämä on halpaa kuin saippua, yhden vinttauksen hinnaksi on sovittu 15€.

  Paikalle on mahdollista saapua jo perjantai-iltana, varsinaisia lentopäiviä ovat lauantai ja sunnuntai. Selänpään alueella on mahdollisuus kerhotyyliseen majoitukseen 5€/yö, ja illalla pääsee saunomaan ja grillaamaan. Selänpäässä on myöskin pikkuluokka-tyylinen yhteiskeittiö, jossa jääkaappi, mikro yms. sekä jäätelöillä täytetty arkkupakastin.

  Kalustoa otetaan mukaan sen verran kuin osallistujilla on innokkuutta ja roudausmahdollisuuksia. Sumplitaan siirtolennot, koneen putkittamiset ja vetoautot sinne ja takaisin kunhan saadaan osviittaa siitä miten iso lentävä sirkus tällä kertaa saadaan mobilisoitua.
  4. PIK Fly-In -tapahtuma meni hienosti ja keräsi lehtinäkyvyyttäkin. Kuvamateriaalia ym luvassa nettisivuillemme.

  5. Räyskälässä järjestetään kauden kauden päätösjuhla lauantaina 25.9. Lisätietoa Räyskälän sivuilta: https://www.rayskala.fi
  6. Pursikoneiden vakuutukset ovat voimassa 17.10. asti.
  Over and out

  Timo

Katsele vanhempia tiedotteita