Purjelento

Alla oleva hinnasto on voimassa 13.4.2022 alkaen

Käytössä on kaksi vaihtoehtoista tapaa maksaa purjekonelennoista: tuntipohjainen hinnoittelu tai kertaluontoinen pursikönttä.

Tuntihinnat ilmat könttää

Kerhon purjelentokoneiden tuntihinnat on taulukoitu alla (kauden 2022 hinnat). Tuntihinnoilla lennetyt lennot laskutetaan toteuman mukaan kaksi kertaa vuodessa.

FK, Club Astir15 €/h
FQ, Twin II Acro25 €/h
FM, LS4-a25 €/h
FI, LS428 €/h
FY, LS8-1832 €/h
DG-50540 €/h

Kuluvalla kaudella peruskurssilta valmistuneille myönnetään alennusta tuntihinnoista, heille tuntihinnat ovat seuraavat:

FK, Club Astir10 €/h
FQ, Twin II Acro20 €/h
FM, LS4-a20 €/h
FI, LS428 €/h
FY, LS8-1832 €/h
DG-50535 €/h

Pursikönttä

Pursikönttä on kertamaksu, joka kattaa koko kauden lennot kerhon ”peruskalustolla”. Hienoimmista koneista peritään lisäksi pieni lentotuntikohtainen lisämaksu. Köntän haluavien tulee maksaa könttä omatoimisesti ja ilmoittaa maksusta kerhon johtokunnalle. Könttä kattaa ainoastaan maksamisen jälkeiset lennot! Poikkeus tähän on, että toukokuun loppuun mennessä maksettu könttä kattaa koko kauden lennot. Tuntikohtaiset lisämaksut laskutetaan normaalisti lentolaskulla.

Könttähinnat

Pursikönttä1100 €
DG-505 lisämaksu10 €/h
FY lisämaksu10 €/h
FI lisämaksu5 €/h
FM0 €/h
FK0 €/h
FQ0 €/h

Köntän maksu

Könttä tulee maksaa kerhon lentotilille 30.5. mennessä.:
Polyteknikkojen ilmailukerho ry
FI24 1309 3000 1124 58
Viite: oma PIK-viite

Moottori- ja moottoripurjelento

Alla oleva hinnasto on voimassa 3.3.2022 alkaen

Moottoripurjelento

Hinnasto – RF5 ”Tuulia” OH-1037

Tuntihinta100 €/h
Tuntihinta mopuopettajakokelaille*59 €/h

* edellyttää sopimusta johtokunnan kanssa

OH-1037 tankataan polttoainepumpulta Räyskälässä koneessa säilytettävällä Kanairin kortilla. Samaa korttia voi käyttää myös muidenkin kenttien Kanairin polttoaineasemilla. Muilla kuin Kanairin kentillä tankatessa kerho maksaa polttoaineen osuuden, muttei mahdollisia palvelumaksuja.

Moottorilento

Lentotuntihinnat Suhinulle, €/h  

OH-TOW:n lentohinta on sidottu Räyskälän Kanairin MOGAS:n hintaan:

HINTA = A + Bx, missä A on konekohtainen vakio, B polttoaineen kulutusvakio ja x on polttoaineen listahinta pyöristettynä ylöspäin seuraavaan tasaan kymmeneen senttiin. Polttoaineen hinta tarkistetaan aina kuukauden vaihtuessa ja mahdollisesti muuttuneet lentohinnat astuvat voimaan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä. Muualla tankattaessa erotus jää tankkaajan maksettavaksi. Yksinkertaisen laskutuksen nimissä myös kerholaisten siirtohinaukset lennetään samaan hintaan kuin hupikäytössä.

https://www.kanair.fi/category/10/polttoaineet 1.6.2022 alkaen. A = 34 €, B = 35 l/h, x = 2,8 €/l. OH-TOW kerholaisten hupikäyttöön 132 €. OH-TOW kerholaisten siirtohinauslennot 132 €. OH-TOW Räyskälä-säätiön jäsenkerhojen jäsenten siirtohinauslennot 154 € Talven mahdollista seisontaa vasten tankeissa on parempi olla lekobensaa kuin pelkkää autobensaa. Lekobensaan perustuva tuntihinta määritellään syksyllä ja julkaistaan täällä. Jos jäsenillä on suunnitteilla pidempiä reissuja talvelle tai muuten enemmän lentoja, joilla halutaan käyttää autobensaa, voidaan laskuttaa tuntihinta Räyskälän autobensan hinnan mukaan. Varaukset toistaiseksi johtokunnan kautta.

Muut maksut

Alla oleva hinnasto on voimassa 3.3.2022 alkaen

Kalustomaksu

Vuoden ensimmäisistä lentotunneista peritään kalustomaksua 10 €/h kunnes 70 € maksimi on täynnä, mikäli lentäjä lentää ainoastaan pursikalustolla (SPL) tai ainoastaan moottorikalustolla (TMG + SEP). Sekä moottori- että purjelentoa harrastavalta peritään kalustomaksua korkeintaan 90€. Peruskurssiin kuuluvista koululennoista ei peritä kalustomaksua. Eli:

  • SPL max 70 €
  • TMG + SEP max 70 €
  • TMG + SEP + SPL max 90 €

Koululentomaksu

Koululentomaksu 5 € / lento peritään kaikista purjelennon koululennoista poislukien peruskurssiin kuuluvat koululennot.

Konevaraukset

Konevarauksista veloitetaan 10€ per vuorokausi.

Kerhokämppien vuokra

Räyskälässä on kerholaisten käytettävissä kolme kerhokämppää motellirakennuksen vanhassa järvenpuoleisessa siivessä: oikeanpuoleisimmat kerholle vuokratut PIK-kämpät ja kolmantena oikealta oleva ns. hyppääjien kämppä.

Kämpissä yöpymisestä veloitetaan 12 € / yö. Yöpymiset merkataan kämpissä oleviin yöpymislistoihin. Opetustarkoituksessa Räyskälässä yöpyvä, ”työtehtävissä oleva” opettaja ja hinaaja, vapautetaan yöpymismaksusta. Mikäli yöpyjä unohtaa merkitä yöpymisensä listaan (vaan joku toinen sen joutuu tekemään), peritään 20€ laskutuslisä per yö.

Hinausliput

Räyskälän hinauslippuja voi ostaa kentän laidalta Ravintola Huhkajalammesta lounasajan ulkopuolella. Hinauslippujen ajantasaiset hinnat löytyvät Räyskälä-säätiön sivuilta:

https://www.rayskala.fi/

https://www.rayskala.fi/files/hinnasto.pdf