Purjelentokurssin 2020 ennakkoilmoittautuminen nyt auki www.pik.fi/kurssi.

PIK järjestää joka vuosi kursseja lentolupakirjaa halajaville. Talven aikana pidetään teoriakurssi purjelentäjän lupakirjaa varten. Purjelentokurssin lento-osuus järjestetään intensiivi-leirinä keväällä Räyskälässä, mutta lentäminen on mahdollista myös kesän aikana opettajan kanssa aikataulusta sopien.

Lisäksi järjestetään erilaista jatkokoulutusta sekä moottori- että purjelentäjille: matkalentoa, taitolentoa, pilvilento-, yölento- ja hinauslentokelpuutuksia jne.

Lisätietoja koulutuksista kannattaa kysyä sähköpostilla info(ät)pik.fi 

Purjelennon esittelykurssi

Esittelykurssilla pääset kokeilemaan purjelentoa pienin kustannuksin ja nopeasti. Esittelykurssi pidetään yhden viikonlopun aikana. Perjantai-iltana käydään muutaman teoriatunnin aikana läpi purjelentämisen perusteita. Lauantaina siirrytään Räyskälään, jossa lennetään opettajan kanssa pari lentoa 2-paikkaisella koulukoneella.

Lisätietoa purjelennon esittelykurssista

Purjekoneesta on hienot maisemat (varsinkin etupenkiltä!).

Purjelentokurssi GPL

Opintojakson tavoitteena on oppia lentämään laitteella, jossa ei ole purjetta, eikä myöskään konetta. Laitetta kutsutaan siitä huolimatta purjelentokoneeksi, sillä sen siipi toimii kuin purje.

Lisätietoa purjelentokurssista

Kerhon hieno koulukone ilmassa.

Moottorilentokurssi LAPL(A) tai PPL(A)

Koulutuksen tavoitteena on antaa oppilaalle tarvittava ilmailun tietous ja lentotaito, jolla hän kykenee turvallisesti suoriutumaan yksityislentäjän lupakirjan oikeuttamista lentotehtävistä. Lisäksi päämääränä on luoda perusta mahdollisille jatko-opinnoille korkeampiasteisia lupakirjoja ja kelpuutuksia varten.

Tällä hetkellä PIKissä ei ole valitettavasti tarjota moottorilentokoulutusta. Kerhon ainoa moottorikone Suhinu on experimental-kone, joten sillä ei voi peruskouluttaa.

PIKin kautta voit kuitenkin suorittaa moottorilentämiseen liittyvät teoriaopinnot, kts tarkempi info täällä.